ΤΙ ΑΠΟΛΟΓΕΙΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ;



     Κύριε Πρέσβη*,


...Η χώρα σας κατέστρεψε συστηματικά την Πατρίδα μου κατά την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αφού της επιτέθηκε ύπουλα και βάρβαρα και εν συνεχεία την κατέκτησε με ωμότητα.
Η χώρα σας, μαζί με την Ιταλία και την Βουλγαρία, ευθύνεται για τον θάνατο χιλιάδων Ελλήνων, από τον πόλεμο, από την πείνα, τις στερήσεις, το κρύο και τις κακουχίες.
Η χώρα σας άρπαξε τον πλούτο και τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της πατρίδας μου και μάλιστα ο μεγάλος ναζί αρχαιολόγος σας, ο Όττο Κεμπάουερ, ο ίδιος επέβλεψε την αρπαγή και την μεταφορά τους στην Γερμανία.
Η χώρα σας ευθύνεται για τα εγκλήματα των ναζιστών, αλλά για τα εγκλήματα που και σήμερα διαπράττει σε βάρος του λαού μας.
Η χώρα σας αφάνισε πλήθος πόλεων, κωμοπόλεων και χωριών. Χωρίς ποτέ να αποκαταστήσει ηθικά και υλικά τις τεράστιες ζημιές που προξένησε και συνεχίζει να προξενεί.

     Κύριε Πρέσβη της Γερμανίας,

Η χώρα σας είναι ο κλασικός τρακαδόρος της Ευρώπης! Ο βάναυσος παπατζής της Ιστορίας!
Τούτο επιβεβαιώθηκε δια στόματος του Ομοσπονδιακού Προέδρου σας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ ο οποίος, περίλυπος τάχα, με την υποκρισία Εγγλέζου αποικιοκράτη, εκστόμισε τα ακόλουθα:
«Εμείς οι Γερμανοί δεν μπορούμε να αποποιηθούμε την ευθύνη του παρελθόντος. Φέρουμε ιστορική ευθύνη. Φέρουμε ηθική ευθύνη. Δεν τίθεται θέμα. Ο προκάτοχός μου ζήτησε εδώ στην Ελλάδα συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για όσα συνέβησαν. Και εγώ σήμερα, μετά την επίσκεψη στο στρατόπεδο συγκέντρωσης (σ.σ. στο Χαϊδάρι) είπα το ίδιο».

     Κύριε Πρέσβη,

Ο Πρόεδρός σας με τη δήλωσή του αυτή, αποδεικνύεται και υποκριτής και ψεύτης!
Αυτός που αναλαμβάνει τις ηθικές και τις ιστορικές του ευθύνες, αναγνωρίζει αυτόχρημα πως οι πράξεις του έχουν προσβάλει τόσο την Ηθική όσο και την Ιστορία. Κι αυτός που προβαίνει σε τέτοιες ακριβές δηλώσεις, οφείλει να τις συνοδεύει και με υλική και ηθική αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε.
Άνευ αυτού, τοιούτου είδους δηλώσεις συνιστούν κουραφέξαλα!

     Κύριε Πρέσβη,

Καλείσθε να απολογηθείτε για ένα ακόμα φρικτό γεγονός, στο οποίο συμποσούται η διαχρονικά βάρβαρη συμπεριφορά της χώρας σας σε βάρος της πατρίδας μου. Και είναι τούτο:
Στις 5 Σεπτέμβρη 1944 εκτελέστηκε στην Καισαριανή από τους Γερμανούς προγόνους σας η 17χρονη Ηρώ Κωνσταντοπούλου, μαθήτρια του Γυμνασίου της Πλάκας, μαζί με άλλους 49 πατριώτες. Από το στρατόπεδο Χαϊδαρίου τους πήραν για το Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Ανά πεντάδες τους έστηναν απέναντι στις κάννες των πολυβόλων.
Ανάμεσά τους, έστησαν στον τοίχο κι ένα δωδεκάχρονο αγόρι που το έλεγαν Σουλδίνο. Την συγκλονιστική του μαρτυρία για τον τρόπο που ο μικρός ήρωας αντάμωσε τον θάνατο δίνει ο Αντώνης Φλούντζης, γιατρός του στρατοπέδου Χαϊδαρίου (ναι κύριε Πρέσβη, του στρατοπέδου που με υποκρισία και απρέπεια  επισκέφτηκε ο Πρόεδρός σας), στο βιβλίο του: «Χαϊδάρι, κάστρο και βωμός της Ελληνικής Αντίστασης», (Εκδ. Παπαζήση, Αθήνα 1986).
«Με τους πενήντα που εκτελέστηκαν 5-5 στην Καισαριανή, στις 5.9.44 ήταν και το δωδεκάχρονο παιδάκι ο Σουλδίνος. Καθώς στάθηκε ανάμεσα στους τέσσερις άνδρες, ο Γερμανός που το είχε αναλάβει κατάλαβε πως ήταν πολύ μικρός στο μπόι και τα βόλια δεν θα τον πέρνανε. Κατέβασε λοιπόν προς τα κάτω την κάννη του πολυβόλου του. Και τότε, κείνο το ηρωικό παιδάκι, σηκώθηκε στις μύτες των ποδιών του για να φτάσει στο ύψος της κάννης του δημίου του!.. Να μην αργήσει στο ραντεβού του με τον Χάρο…»
Ούτε το δωδεκάχρονο παιδάκι δεν λυπήθηκαν!
Για αυτόν τον λόγο οφείλετε μία επαρκή εξήγηση.
Επομένως κύριε:
Τι απολογείστε για τη δολοφονία του μικρού Σουλδίνου;

Νίκος Ι.Καραβέλος
δικηγόρος, συγγραφέας
γιος του έφεδρου λοχία 
Ιωάννη Ν.Καραβέλου
του 1ου Συντάγματος Πεζικού
που πολέμησε και διακρίθηκε 
στη Μάχη της Κρήτης

*Aπόσπασμα από  ανοιχτή στον Γερμανό πρέσβη στην Αθήνα.

Νίκος Ι. Καραβέλος
Δικηγόρος-Συγγραφέας




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Επιχείρηση Γοργοπόταμος: Μύθοι και αλήθειες...

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΛΑΜΠΟΥΣΑΣ