Ο ρωσικός λαός δεν ξεχνά!




Κάπως έτσι θα κυκλοφορούν τα λεωφορεία. Στη συγκεκριμένη μακέτα, αναγράφεται η φράση «Αιώνια δόξα στους νικητές!»
Από τις 3 Μάη στους δρόμους της Μόσχας και πέντε ακόμη ρωσικών πόλεων θα κυκλοφορούν μικρά λεωφορεία που χρησιμοποιούνται στις αστικές συγκοινωνίες, με φωτογραφίες του Στάλιν και του Κόκκινου Στρατού!

Η πρωτοβουλία ανήκει σε μία ομάδα που δραστηριοποιείται μέσω διαδικτύου (σ.σ. διατηρούν διαδικτυακά «ημερολόγια» ή αλλιώς «μπλογκς») και η οποία συντονίστηκε ώστε να μαζέψει τα 300 χιλιάδες ρούβλια (περίπου 7.500 ευρώ) που κοστίζει η αγορά διαφημιστικού χώρου πάνω στα λεωφορεία. Στη Μόσχα η συμφωνία με την ιδιωτική εταιρεία των λεωφορείων προβλέπει τη χρήση τριών λεωφορείων επί ένα μήνα κυκλοφορίας.

Στη μία πλευρά των λεωφορείων θα υπάρχει φωτογραφία από την παρέλαση του Κόκκινου Στρατού μπροστά από το Κρεμλίνο το Νοέμβρη του 1941 και στην άλλη πλευρά τους φωτογραφία από την παρέλαση της Νίκης στην Κόκκινη Πλατεία το 1945. Και στις δύο πλευρές θα κυριαρχεί το Μετάλλιο «Για τη Νίκη ενάντια στη Γερμανία κατά τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο 1941 - 1945» με το προφίλ του Στάλιν και τη φράση «Η υπόθεσή μας είναι δίκαιη, νικήσαμε».

Το ενδιαφέρον της πρωτοβουλίας αυτής είναι πολλαπλό. Καταρχήν, τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν έτσι στολισμένα παρά και ενάντια στην απόφαση των αρχών της Μόσχας να μην κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία της δημοτικής επιχείρησης με ανάλογες εικόνες! Επίσης, η ομάδα των «μπλόγκερ» δεν είναι κομμουνιστές, απλά άνθρωποι που φαίνεται πως έχουν αηδιάσει με το ξαναγράψιμο της Ιστορίας με όρους πλήρους διαστρέβλωσής της. Σε δήλωσή του προς την εφημερίδα «Ισβέστια», ένας από τους οργανωτές της πρωτοβουλίας, αφού ξεκαθάρισε πως δεν ανήκουν σε κόμμα ή πολιτική οργάνωση, δήλωσε: «Δεν έχουμε σκοπό να εμβαθύνουμε σε ένα είδος πολιτικής ή ηθικής αξιολόγησης ολόκληρης της εποχής του Ιωσήφ Στάλιν. Η δράση μας αυτή πρώτα απ' όλα θέλει να υπογραμμίσει το ρόλο του στην κοινή νίκη ενάντια στον θανατηφόρο εχθρό όλης της ανθρωπότητας: Τον χιτλερικό ναζισμό και την πολεμική μηχανή της Γερμανίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το - τεράστιο για τα δεδομένα της οικονομικής κατάστασης του ρωσικού λαού - ποσό για την αγορά του διαφημιστικού χώρου μαζεύτηκε μέσα σε δύο, ουσιαστικά, μήνες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Επιχείρηση Γοργοπόταμος: Μύθοι και αλήθειες...

18 Οκτωβρίου 1944: Η απελευθέρωση της Λαμίας από τη ναζιστική κατοχή